Koristimo kolačiće kako bismo korisnicima olakšali korištenje naše web stranice. Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje preferencijalnih, statističkih i marketinških kolačića za nas i naše partnere. Funkcionalni kolačići koriste se za održavanje funkcionalnosti web stranice tijekom cijelog razdoblja pregledavanja web stranice. Detaljne informacije i postavke kolačića možete pronaći ovdje.

FAQ-Često postavljena pitanja

FAQ-Često postavljena pitanja

 

Koliko košta dostava?

Dostava se naplaćuje 4 € (usluga dostave DPD) na području cijele Hrvatske. Kako biste ostvarili besplatnu dostavu, Vaša narudžba mora biti iznad 40 €.

Koliko košta plaćanje poduzećem?

Plaćanje poduzećem naplaćuje se 1,35 € na području cijele Hrvatske.

Što mogu učiniti ako je isporučeni paket oštećen?

Može se dogoditi da primite oštećen paket. Žao nam je, ali to nije naša greška, već greška prijevozničke tvrtke. Ako je Vaš paket vidljivo oštećen već prilikom dostave, najbolje je da ga ne preuzmete od kurira, da nas obavijestite o tome i tada ćemo vam poslati novi paket.

Što ako paket još uvijek nije stigao?

Ako Vaša narudžba nije dostavljena, žao nam je, ali to nije naša greška, već greška prijevozničke tvrtke. O tome nas je potrebno obavijestiti kako bismo riješili problem s prijevozničkom tvrtkom.

Kada će se otpremiti narudžba?

Vrijeme otpreme može se razlikovati ovisno o dostupnosti pojedinih proizvoda. Rok otpreme za robu na zalihama je unutar 24 sata od primitka narudžbe. Vrijeme otpreme ovisi i o izvršenoj uplati unaprijed na račun ili o primitku narudžbe s plaćanjem poduzećem.

Kada će se isporučiti narudžba?

U pravilu je rok isporuke unutar maksimalno 5-6 radnih dana nakon primitka narudžbe, ali može se razlikovati ovisno o dostupnosti pojedinih proizvoda, tako da u nekim slučajevima može trajati duže. Za robu na zalihama rok isporuke je 3-5 radnih dana. Za svaki je proizvod određeno točno vrijeme isporuke. Za narudžbu s različitom vrstom robe maksimalno vrijeme isporuke je duže. Vrijeme isporuke traje od izvršene uplate unaprijed na račun ili od primitka narudžbe s plaćanjem poduzećem. Na dan dostave kupac će od kurira primiti informativni SMS.

Koje su boje prikladne za početnike?

Za početnike imamo posebne setove koji se razlikuju u tehnici kojom želite početi slikati. Nudimo setove pogodne za slikanje temperama, za akrilno i uljano slikanje. Možete ih pronaći na našoj web-stranici Povoljni setovi

Koja je razlika između klasičnog slikarskog platna na okviru i platna ECO STUDENT?

Razlika između tih platna je u težini napetog i primiranog platna. Slikarsko platno ECO STUDENT je stopostotni pamuk težine 300 g/m2, dok je klasično platno na okviru stopostotni pamuk težine 320 g/m2 ili stopostotni lan težine 400 g/m2.

Pamučno platno na okviru:

Visokokvalitetno primirano pamučno platno Talens (320 g/m2) izrađeno je od 100 % čistog pamuka, ima finu strukturu (21,5 x 19 niti/cm2), pogodno je za sve vrste boja (uljane, akrilne, akvarelne i dr.), kao i za salvetnu tehniku. Platno je premazano visokokvalitetnim Gesso primerom (na bazi akrila, bez kiselina), zahvaljujući kojem je otporno na vlagu, održava svoju fleksibilnost i dugotrajnost tkanine. Platno je napeto na kvalitetnom slijepom okviru od smrekovine.

Laneno slikarsko platno na okviru:

Prvoklasno dvostruko primirano laneno platno Talens (400 g/m2) izrađeno je od 100 % čistog lana, ima srednje veliku strukturu (12,5 x 12,5 niti/cm2) i pogodno je za sve vrste boja (uljane, akrilne, tempere, akvarele). Izrađen univerzalnom pripremom za platna – ručno je nanesen 1 sloj prirodnog ljepila (jamči izvrsnu fleksibilnost) i 2 sloja visokokvalitetnog primera Gesso (na bazi akrila, ne sadrži kiseline). Visokokvalitetni premaz garantira izvrsna ljepljiva svojstva platna (izvrsno prianjanje boja). Platno se proteže na kvalitetnom slijepom okviru od smrekovine.

Slikarsko platno ECO STUDENT:

Slikarsko platno na okviru ECO STUDENT izrađeno je od 100 % prirodnog pamuka težine 300 g/m2 i pogodno je za sve vrste boja (uljane, akrilne, akvarelne ili gvaš boje). Platna su naročito prikladna za hobi-umjetnike, početnike slikare, kao i za studente. Njihova velika prednost je, prije svega, pristupačna cijena. Slikarsko platno ECO STUDENT napeto je na slijepom okviru dimenzija 3 x 1,5 cm. Slijepi okvir napravljen je od laganih, ali čvrstih profilnih dasaka, izrađenih od najkvalitetnije smrekovine.

Kako koristiti poklon-kupon?

Poklon-kupon je kod koji unosite prilikom narudžbe, nakon čega će vam biti ostvaren popust u iznosu kupona. Međutim, vrijednost narudžbe mora biti barem 1 HRK veća od vrijednosti poklon-kupona. To znači da vrijednost Vaše narudžbe nakon korištenja kupona ne smije biti jednaka nuli ili manja jer tada nećete moći dovršiti narudžbu. Kupon se može koristiti samo za online narudžbe.

Kako se radi narudžba?

Nakon odabira svih traženih proizvoda, odaberite Završi narudžbu koji će Vas zatim prebaciti na obrazac za narudžbu. Tamo možete pregledati svoje odabrane proizvode, na dnu ispod njih ćete odabrati način dostave, način plaćanja i ako imate kupon za popust, unesite ga na traženo mjesto. Zatim ćete odabrati Nastavi. Potom ćete unijeti svoje ime i prezime, ulicu i kućni broj, grad, poštanski broj, telefonski broj i e-mail adresu. Postoji mogućnost da Vašoj narudžbi dodate bilješke, zatim potvrdite poklon-kupon ako ga imate na raspolaganju i odaberite Nastavi. Zatim morate potvrditi da ste upoznati s uvjetima poslovanja te da ste svjesni obrade osobnih podataka u svrhu ostvarenja narudžbe. Zatim ćete odabrati Završi narudžbu i na Vašu e-mail adresu ćete primiti gotovu narudžbu.

Što mogu učiniti ako ne mogu završiti narudžbu nakon unosa poklon-kupona?

Vrijednost narudžbe mora biti najmanje 1 € veća od vrijednosti poklon-kupona. To znači da vrijednost Vaše narudžbe nakon unosa kupona ne smije biti jednaka nuli ili manja jer nećete moći dovršiti narudžbu. Kupon se može koristiti samo za online narudžbe.

Koja je cijena i kakav je postupak za narudžbu izrezanog pamučnog platna?

Cijena izrezanog pamučnog platna iznosi 31.16 HRK za m2. Širina role platna je 210 cm, a duljina namotaja je čak 25 m. Ako platno trebate napeti na okvir, potrebno vam je dodatnih 12 cm platna za svaku stranu okvira kako biste ga mogli napeti i pričvrstiti na okvir. Naprimjer, ako platno trebate napeti na okvir dimenzija 140 x 140 cm, potrebno Vam je 152 x 152 cm platna. Navedena cijena se odnosi na m2, zato nemojte zaboraviti centimetre pretvoriti u metre. U našem primjeru to znači da 152 cm pretvaramo u 1,52 m. Kvadratne metre platna izračunavate množenjem jedne dimenzije s drugom dimenzijom platna, što je u našem primjeru 1,52 x 1,52 = 2,31 m. Vrijednost 2,31 unesite u narudžbu. Isto tako tijekom naručivanja u bilješkama navedite veličinu platna koja vam je potrebna (naprimjer 1,52 x 1,52 m).

Koja je cijena i kakav je postupak za narudžbu izrezanog lanenog platna?

Cijena izrezanog platna je 80 HRK po m2. Širina role platna je 190 cm, a duljina namotaja je 10 m. Ako platno trebate napeti na okvir, potrebno vam je dodatnih 12 cm platna za svaku stranu okvira kako biste ga mogli napeti i pričvrstiti na okvir. Naprimjer, ako platno trebate napeti na okvir dimenzija 140 x 140 cm, potrebno Vam je 152 x 152 cm platna. Navedena cijena se odnosi na m2, zato nemojte zaboraviti centimetre pretvoriti u metre. U našem primjeru to znači da 152 cm pretvaramo u 1,52 m. Kvadratne metre platna izračunavate množenjem jedne dimenzije s drugom dimenzijom platna, što je u našem primjeru 1,52 x 1,52 = 2,31 m. Vrijednost 2,31 unesite u narudžbu. Isto tako tijekom naručivanja u bilješkama navedite veličinu platna koja vam je potrebna (naprimjer 1,52 x 1,52 m).

Koje su kistovi pogodni za akvarele?

Mekše vrste kistova mogu apsorbirati veću količinu vode, zahvaljujući čemu se koriste kao kistovi za akvarelne boje. Ovisno o vrsti svežnja dlaka, kistovi su dostupni u različitim cijenama i kvalitetama. Kistovi napravljeni od dlaka ponija, koze i volova vrlo su prihvatljivi. Skuplji kistovi od dlaka vjeverice, sobola (Kuna) i crvene vidre (Kolinsky) izvrsne su kvalitete.

Koji su kistovi pogodni za akrilne boje?

Kistovi izrađeni od dlaka divljači najčešće se koriste za akrilno slikanje. Kistovi s dlakama divlje svinje s čvrstim svežnjem mogu zadržati veću količinu boje, ali potez takvog kista nije precizan za rad s finim detaljima. Čak i kistovi s čvrstim svežnjima dlaka divlje svinje u dodiru s vodom postaju nešto manje izdržljivi. Voda ne utječe na kistove sa sintetičkim vlaknima, pogodni su kako za gustu tako i za razrijeđenu boju, kao i za rad s finim detaljima. Kistovi su dostupni u raznim cijenama i kvalitetama. Ručno izraženi kistovi Van Gogh izvrsne su kvalitete s atraktivnom cijenom. Kistovi Talens pružaju dobru kvalitetu po konkurentnim cijenama. Kistovi za akrilne boje imaju dugi rukohvat, tako da je dovoljno udaljen od slike.

Koji su kistovi pogodni za uljane boje?

Kistovi izrađeni od dlaka divljači najčešće se koriste za uljano slikanje. Kistovi s dlakama divlje svinje s čvrstim svežnjem mogu zadržati veću količinu boje, ali potez takvog kista nije precizan za rad s finim detaljima. Kistovi izrađeni od sintetičkih vlakana dobra su alternativa za sve tehnike. Kistovi su dostupni u raznim cijenama i kvalitetama. Ručno izraženi kistovi Van Gogh izvrsne su kvalitete s atraktivnom cijenom. Kistovi Talens pružaju dobru kvalitetu po konkurentnim cijenama. Kistovi za uljane boje imaju dugi rukohvat, tako da je dovoljno udaljen od slike.

Imaju li slikarska platna na okviru križni svod?

Sva platna dimenzija preko 100 cm straga imaju središnji križni svod.

Moram li platiti iznos veći od određene vrijednosti?

U internetskoj trgovini leonarto.hr ne postoji određeni minimalni iznos za narudžbu.

Ako ne znam kada ću točno biti kod kuće, a očekujem narudžbu, što bih trebao učiniti?

Ako možete na poslu primiti kurira, Vašu narudžbu možemo dostaviti na Vaše radno mjesto. Sve što trebate učiniti je dati nam adresu Vašeg radnog mjesta. Obratite se kuriru u vezi s time kada ćete ili nećete moći preuzeti Vašu narudžbu.

Je li moguće urediti/dopuniti narudžbu nakon što je otpremljena?

Nakon otpreme narudžbe više je nije moguće urediti, odnosno dopuniti. U ovom slučaju potrebno je napraviti novu narudžbu.

Što učiniti ako nisam primio potvrdni e-mail o statusu narudžbe?

Ako na Vašu e-mail adresu nije dostavljen potvrdni e-mail o statusu narudžbe, trebate provjeriti mapu SPAM. Ako se e-poruka ne nalazi ni tamo, trebate nas kontaktirati na našu e-mail adresu ili telefonskim putem.

Kada imam pravo na besplatnu dostavu?

Ako je Vaša narudžba iznad 300 HRK, imate pravo na besplatnu dostavu.

Ako nisam primio potpunu narudžbu, što bih trebao učiniti?

U slučaju da nakon isporuke paketa utvrdite da vam nedostaje neka roba i da Vaša narudžba nije potpuna, obavijestite nas o tome na našu e-mail adresu ili telefonskim putem.

Ako želim kupiti cijelu rolu pamučnog platna, kako trebam postupiti?

Širina role platna je 2,10 m, a duljina namotaja je 25 m. Ako vas zanima cijela rola platna, a cijena je navedena za m2, morate izračunati kvadratni metar cijele role, i to na sljedeći način:

2,10 x 25 = 52,50 m2

U narudžbu ne upisujete broj komada nego kvadratne metre. Isto tako tijekom naručivanja u bilješkama navedite da vas zanima cijela rola pamučnog platna.

Ako želim kupiti cijelu rolu lanenog platna, kako trebam postupiti?

Širina role platna je 1,75 m, a duljina namotaja je 10 m. Ako vas zanima cijela rola platna, a cijena je navedena u m2, morate izračunati kvadratni metar cijele role, i to na sljedeći način:

1,75 x 10 = 17,5 m2

U narudžbu ne upisujete broj komada nego kvadratne metre. Isto tako tijekom naručivanja u bilješkama navedite da vas zanima cijela rola lanenog platna.

Created by the system www.fast-webshop.com

M2FkYTU