Koristimo kolačiće kako bismo korisnicima olakšali korištenje naše web stranice. Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje preferencijalnih, statističkih i marketinških kolačića za nas i naše partnere. Funkcionalni kolačići koriste se za održavanje funkcionalnosti web stranice tijekom cijelog razdoblja pregledavanja web stranice. Detaljne informacije i postavke kolačića možete pronaći ovdje.

Introduction » CRTANJE » Pastele

Pastele za crtanje

Pastel
Nudimo vam visokokvalitetne umjetničke pastele iz proizvodnje nizozemskog proizvođača umjetničkih potrepština Royal Talens.

U ponudi imamo krevete ovih marki Rembrandt, Van Gogh i Royal Langnickel. Istovremeno, kao ekskluzivni distributer umjetničkih materijala Royal Talens za Slovačku, garantiramo vam najniže cijene na tržištu!

Za pastele vam nudimo i mogućnost odabira Pripreme za pastelnu.


Bestselling Pastele

Proizvođač:

Royal & Langnickel Essentials 36 mekih kvadratnih pastela

 

naša cijena 9.99 € (75.27 Kn)

novi


Royal & Langnickel set od 15 raznobojnih kistova

 

naša cijena 9.49 € (71.50 Kn)

novi


Bruynzeel Design pastelne olovke u kutiji od 24 boje

 

naša cijena 59.90 € (451.32 Kn)

novi
akcijski
Besplatna dostava


Bruynzeel Design pastelne olovke u kutiji od 12 boja

 

naša cijena 29.90 € (225.28 Kn)

novi
akcijski


Rembrandt Luxury set suhih pastela 30+15

 

naša cijena 69.99 € (527.34 Kn)

novi
novi


novi


Da li je potrebno popraviti fiksne pastelne radove?
Jedna od specifičnih karakteristika pastelnog slikarstva je njegov baršunasti izgled. Nakon pričvršćivanja izgled djela mijenja se, ovisno o količini upotrijebljenog sredstva za fiksiranje. Ako koristite previše fiksativa, boje mogu izgledati tamnije, a slika i dalje neće biti otporna na mrlje, zato budite oprezni! Neki umjetnici ne koriste fiksative da bi sačuvali specifičan izgled pastele.

Je li moguće koristiti neograničenu količinu fiksativa?
Jedna od specifičnih karakteristika pastelnog slikarstva je njegov baršunasti izgled. Nakon pričvršćivanja izgled djela mijenja se, ovisno o količini upotrijebljenog sredstva za fiksiranje. Ako koristite previše fiksativa, boje mogu izgledati tamnije, a slika i dalje neće biti otporna na mrlje, zato budite oprezni! Neki umjetnici ne koriste fiksative da bi sačuvali specifičan izgled pastele.

Kako najbolje kadrirati pastelni rad?
Kad uokvirujete pastelu, pastel ne smije dodirivati ​​staklo. Ako pastel počiva na čaši, pastel će ostati na staklu sve dok je rad stavljen uokviren na staklo. Ako odaberemo djelo ispod stakla, vidjet ćemo da imamo dvije slike: jednu na papiru, a drugu na staklu. Drugim riječima: slika je oštećena! Da bismo lako izbjegli takve neugodnosti, na sliku jednostavno dodamo nosač. Ova prostirka mora biti dovoljno jaka da niti jedan dio papira ne dodiruje staklo.

Može li se popraviti rad s uljnim pastelima?
Rad s uljnim pastelama može se popraviti Talensovim uljnim pastelnim lakom 060. Ovaj lak na vodenoj osnovi u boci je mliječno bijele boje, suši se u roku sat vremena, a na slici se formira bezbojni, prozirni sloj laka, zahvaljujući kojem je slika otporna na mrlje. Lak nema utjecaja na efekt boje, nakon sušenja daje saten sjaj.

Je li moguće kombinirati ulje pastel s akrilnom bojom?
Jedno od ograničenja akrilne boje je da se ova vrsta boja ne lijepi na masne površine, a samim tim i na uljne pastele. Pa, korištenje uljanih pastela za akrilnu boju nije problem. Međutim, uljne pastele ne tvore film otporan na mrlje. Ako se slika izrađuje u ovoj kombiniranoj tehnici i nije uokvirena iza stakla, vjerojatno je osjetljivija na oštećenja. Ovo se može spriječiti mijenjanjem boje u one dijelove gdje su se koristile uljne pastele, lakom s uljnom bojom. Lak je vodootporan i štiti uljne pastele od razmazivanja. Adhezija na akrilnoj boji je također izvrsna. NAPOMENA: Lakovi za uljane pastele se u ovom slučaju ne smiju smatrati konačnim lakom. U slučaju kasnijih restauratorskih radova, ovaj lak se ne može ukloniti bez oštećenja uljnih pastela i akrilnih boja istovremeno. Štoviše, završni lak na bazi vode može tvoriti bijeli film.

Na kojoj podlozi je prikladan suhi pastel?
Teoretski, bilo koji supstrat se može koristiti ako ima dovoljnu površinsku strukturu. Obično se koristi papir. Da bi nanio više boje, papir treba određenu površinsku teksturu. Papir za skicu, koji je na primjer prikladan za sibirski ugljik, previše je gladak i / ili pretežak da zadrži dovoljnu količinu boje.

Created by the system www.fast-webshop.com

MjViYjIwZj